mag. Sašo
Stanovnik

Direktor analiz in raziskav

Sašo Stanovnik je v Adventuri Investments zadolžen za področje analiz in raziskav ter analitično podporo vsem družbam v skupini.

Sašo Stanovnik ima več kot 14 let izkušenj v finančni industriji ter je hitro postal eden izmed najbolj prepoznavnih in največkrat citiranih slovenskih ekonomistov. Kot glavni ekonomist največje slovenske nebančne skupine in vodja oddelka analiz je pridobil bogato in poglobljeno znanje s področja ekonomije, naložbenih raziskav in analitike v številnih gospodarskih panogah. Adventuri Investments se je pridružil leta 2018 kot direktor analiz in raziskav.

Svojo kariero je začel kot analitik v borznoposredniški družbi Publikum. Preko investicijskih raziskav, iskanja investicijskih priložnosti in sodelovanja pri projektih investicijskega bančništva je pridobil bogato znanje s področja kapitalskih trgov in makroekonomije ter postal vodja oddelka analiz.

Kot vodja enega izmed največjih analitsko-raziskovalnih oddelkov v Sloveniji je vodil analitsko ekipo, ki je redno pokrivala slovenske izdajatelje in javno objavljala analize njihovih delnic. Posledično je bil redno v stiku s široko mrežo mednarodnih institucionalnih vlagateljev.

Aktivno je sodeloval pri združitvi treh borznoposredniških družb in dveh upravljavcev premoženja v ALTA Skupino, kjer je postal vodja oddelka analiz ter glavni ekonomist. Nadaljeval je s pokrivanjem največjih slovenskih podjetij in komunikacijo s tujimi institucionalnimi vlagatelji. Kot glavni ekonomist Skupine ALTA je bil vodja projektne skupine, ki je redno pripravljala investicijske strategije za celotno skupino, sodeloval pa je tudi pri razvoju kvantitativnega naložbenega modela.

V ALTI in pred tem v Publikumu je aktivno sodeloval v številnih projektih korporativnih financ, vključno z izdajo obveznic, izdajo delnic in M&A-transakcij.

Sašo Stanovnik je diplomiral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kjer je končal tudi magistrski program, smer finance, in pridobil naziv magister ekonomskih in poslovnih ved.

Kontakt

T: +386 (0)1 43 17 717

E: saso.stanovnik@adventura-investments.com