Petra
Lesjak

Direktorica kapitalskih naložb

Petra Lesjak je v Adventuri Investments kot direktorica kapitalskih naložb odgovorna za upravljanje z naložbami v družbe v skupini.

Petra Lesjak ima več kot 16 let izkušenj v finančni industriji. V svoji karieri je pridobila bogate izkušnje na področju analitike, kreditnega tveganja in upravljanja premoženja. Ima naziv CFA in je članica združenja CFA Society Slovenia. Adventuri Investments se je pridružila leta 2018 kot direktorica kapitalskih naložb, odgovorna pa je za upravljanje z naložbami v družbe v skupini.

Petra Lesjak je svojo kariero začela leta 2003 kot bonitetna analitičarka v Hypo Alpe-Adria-Bank, eni izmed najhitreje rastočih slovenskih bank v tistem času. Kasneje se je s pridobljenim znanjem kot samostojna analitičarka zaposlila v družbi Publikum, kjer je kmalu napredovala na mesto namestnice direktorja analiz in se pri delu osredotočena zlasti na vrednotenje podjetij, kasneje pa je postala vodja individualnega upravljanja premoženja.

Nove izzive je iskala v Holdingu Slovenske elektrarne, največji slovenski organizaciji s področja elektroenergetike ter največjemu proizvajalcu električne energije in trgovcu z njo, kjer je bila zaposlena kot vodja upravljanja s kreditnimi tveganji.

Leta 2010 se je kot vodja upravljanja premoženja in analiz trga kapitala zaposlila v KD Banki. Po prodaji banke je ostala v Skupini KD Group, in sicer v družbi za upravljanje premoženja KD Skladi, kjer je bila kot pomočnica direktorja naložbenega sektorja zadolžena predvsem za upravljanje sredstev kritnih skladov in pokojninskih skladov Adriatic Slovenica.

Kontakt

T: +386 (0)1 43 17 728

E: petra.lesjak@adventura-investments.com