Logotip podjetja

Nomago je največji slovenski organizator potovanj in ponudnik celovitih mobilnostnih rešitev, ki je nastal z združitvijo družb Izletnik Celje, Avrigo Nova Gorica, Promet Mesec, AP Rižana in potovalne agencije STA potovanja.

O PODJETJU

Skupina Nomago v cestnem potniškem prometu združuje 700 avtobusov, ki na več kot 650 linijah letno prevozijo prek 30 milijonov kilometrov in prepeljejo več kot 10 milijonov potnikov. Nomago vozi potnike dnevno v okoli 50 slovenskih mest, z njegovo pomočjo pa lahko odpotujejo v kar 195 držav. Skupina trenutno zagotavlja mestni potniški promet v petih slovenskih mestih (Nova Gorica, Velenje, Postojna, Krško in Idrija) ter prevoze za več kot 100 šol in podjetij po vsej državi. Podjetje je uradni prevoznik nogometne ekipe Udinese Calcio Udine, košarkarskega moštva Alma Palacanestro Trieste, potnikov z ladij za križarjenja na postanku v Kopru, Trstu in Benetkah ter letalske akrobatske skupine Frecce Tricolori, skrbi pa tudi za prevoz slovenske košarkarske reprezentance.

Nomago je prav tako največji slovenski organizator potovanj in še dodatno nadgrajuje tradicijo agencije STA potovanja, ki je bila pred pripojitvijo ena izmed vodilnih agencij na področju prodaje letalskih vozovnic, potovanj, prenočišč, poslovnih potovanj, organizacije študentskega dela v tujini in jezikovnih počitnic za otroke. Filozofija agencije STA potovanja, ki jo je prevzel tudi Nomago, je osredotočenost na zadovoljstvo strank in ponudbo izjemnih storitev vsem strankam. To je Nomagu prineslo široko bazo zvestih strank ter dolgoletne izkušnje. 

Celotno skupino sestavljata tudi hčerinski podjetji v Italiji in na Hrvaškem. Septembra 2018 je Nomago prevzel italijansko podjetje Alibus International s sedežem v mestu Pordenone. Podjetje glavnino posla ustvari z občasnimi prevozi, prevozi šolskih otrok in prevozi, povezanimi z letalsko bazo Aviano, med njegovimi dejavnostmi pa je tudi organizacija dogodkov, konferenc in individualnih potovanj. Nomago ima v lasti tudi večinski lastniški delež hrvaške družbe Brioni, vodilnega prevoznika v Istri in enega izmed največjih prevoznikov na Hrvaškem. Ena izmed najstarejših prevozniških družb na Hrvaškem ima okoli 50 avtobusov in drugih vozil, potnike prevaža na rednih linijah in mednarodnih povezavah, opravlja pa tudi občasne prevoze po Hrvaški in okolici ter prevoze do letališča v Pulju.

Nomago ima certifikat okoljevarstvenega standarda ISO 14001 in je sopodpisnik projekta EDISON (Eco Driving Innovative Solutions and Networking). Svojo floto vozil širi izključno z vozili, skladnimi s standardi EURO 5 in EURO 6, v vozni park pa vključuje tudi električna vozila.

Nomago v prihodnosti vidi predvsem potencial v uporabi sodobnih tehnologij, ki bodo potovanja in prevoze približale kupcem in njihovemu načinu življenja. Strategija družbe je postati vodilni ponudnik celovitih mobilnostnih rešitev ter popotniških storitev med Benetkami in Dubrovnikom.


PODATKI O PODJETU

Leto ustanovitve: 1989
Letni prihodki: 80+ milijonov EUR
Število zaposlenih: 1000+

Uprava:

Mag. Sandi Brataševec, glavni izvršni direktor
Marjan Beltram, izvršni direktor za turizem in storitve mobilnosti
Miha Tavčar, izvršni direktor za finance

Novice podjetja Nomago:

Nomago prevzel italijansko družbo Alibus International

Skupina Nomago z nakupom turistično-prevozniške družbe Alibus International še dodatno širi svojo prisotnost na italijanskem trgu.

PREBERI VEČ

Električni avtobus Nomago povezal Novo Gorico in italijansko Gorico

V teh dneh po cestah Nove Gorice testno vozi električni avtobus Nomago.

PREBERI VEČ

Avtobusni prevozi Rižana združeni z Nomagom

Podjetje Avtobusni prevozi Rižana (AP Rižana) se je pripojilo k Nomagu, s čimer se je sklenila prva faza napovedanih združitev.

PREBERI VEČ

Združitev v Nomago za celovito ponudbo prevoznih in potovalnih storitev

Skupina Adventura holding je združila največje slovenske ponudnike avtobusnih prevozov v družbo Nomago.

PREBERI VEČ

Širitev Skupine Avrigo / Izletnik na Hrvaško

Družbam v skupini Adventura holding (Avrigo / Izletnik) se je z letošnjim oktobrom pridružilo tudi hrvaško avtobusno podjetje Brioni.

PREBERI VEČ

Strateško partnerstvo med Avrigo – Izletnik in STA potovanja

Združevanje največjega slovenskega ponudnika avtobusnih prevozov Avrigo - Izletnik in prodorne potovalne agencije STA potovanja.

PREBERI VEČ

Avrigo in Izletnik pričela s postopkom integracije v skupno družbo

Do konca letošnjega leta bosta dva pomembna slovenska ponudnika avtobusnih prevozov dokončno povezana.

PREBERI VEČ