Matjaž
Polanič

Direktor korporativnega komuniciranja

Matjaž Polanič je v Adventuri Investments med drugim zadolžen za odnose z javnostmi ter koordinacijo s PR in marketinškimi oddelki podjetij v skupini.

Matjaž Polanič ima več kot 13 let izkušenj z odnosi z javnostmi kot specializirani novinar v gospodarski redakciji in svetovalec izvršnih direktorjev za stike z javnostmi v največji slovenski nebančni finančni skupini. Adventuri Investments se je pridružil leta 2018 kot direktor korporativnega komuniciranja.

Matjaž Polanič je svojo kariero začel leta 2006 v Dnevniku, eni izmed največjih slovenskih časopisnih hiš. Delal je kot specializirani novinar v gospodarski redakciji, zadolžen za pokrivanje podjetij, uvrščenih na Ljubljansko borzo, prevzeme in prestrukturiranja podjetij.

V devetih letih na Dnevniku je pokrival nekatere izmed najbolj težavnih privatizacijskih postopkov in podjetja iz različnih sektorjev ter sodeloval pri prenovi spletne strani. Od leta 2011 do 2015 je bil član metodološke komisije Gazela, ki nagrajuje najuspešnejša hitrorastoča podjetja v Sloveniji.

Ko je leta 2015 zapustil Dnevnik, se je pridružil ALTA Skupini, tedaj največji slovenski nebančni finančni skupini, ki je bila dejavna v treh sektorjih: matična družba ALTA Skupina je bila dejavna v panogi prevzemov in združitev, ALTA Skladi je bila ena največjih slovenskih družb za upravljanje, ALTA Invest pa največja slovenska borznoposredniška družba.

Odgovoren je bil za odnose z javnostmi in javno podobo celotne skupine, poleg tega pa je bil močno vpet tudi v marketinške aktivnosti družb ALTA Invest in ALTA Skladi. Prav tako je bil vključen tudi v več M&A-transakcij, ki sta jih vodili družbi ALTA Skupina in ALTA Invest.

Kontakt:

T: +386 (0)1 43 17 729

M: +386 (0)31 384 399

E: matjaz.polanic@adventura-investments.com