Logotip podjetja

Začetki Marine Portorož segajo v leto 1974, ko je na opuščenih solnih poljih zrasla prva čolnarna za športne in rekreacijske namene. Marina je umeščena v pred vetrovi iz vseh smeri zaščitenem vzhodnem delu Piranskega zaliva, kjer so v vsakem letnem času ugodni pogoji za varno plovbo in ljubiteljsko jadranje.

O PODJETJU

Adventura holding in njen partner pri nakupu, družba Glen, sta oktobra 2018 podpisala kupoprodajno pogodbo za nakup 100-odstotnega lastniškega deleža družbe Marina Portorož. Zaključek transakcije je predviden v 1. polovici leta 2019, ko bo Marina Portorož v skupini Adventura holding postala nosilec strateškega stebra upravljanje marin.

Marina Portorož je danes največja slovenska marina, ki razpolaga s 1.285 privezi, od katerih je 656 kategoriziranih in 11 dodatnih komercialnih privezov v morju, 298 komunalnih privezov v kanalu Fazan in okoli 320 privezov na kopnem. Marina lahko sprejme do 30 metrov dolga plovila z do 3,5 metra ugreza, glede na trende povpraševanja po privezih pa si družba prizadeva razširiti morski akvatorij in zadovoljiti tudi najbolj zahtevne kupce.

Poleg priveza nudi tudi celovito oskrbo in servis plovil, saj v marini deluje več pooblaščenih servisov za motorje prestižnih blagovnih znamk, kot sta Volvo Pentra in Mercury. Osnovna pristaniška infrastruktura, ki zajema električne in vodne priključke, sanitarije, TV-nadzor, varovano parkirišče in omrežje brezžičnega interneta, se neprestano širi in marino uvršča med najboljše v severnem Jadranu. V ponudbi marine so tudi gostinske storitve, v njeni neposredni bližini pa je tudi športni center in pestra hotelska ponudba.

Pod okrilje Marine Portorož sodi tudi prvi in edini otok ob slovenski obali, ki ponuja mnogo več kot le čudovit razgled na mondeni Portorož in piranski zaliv. Na otoku je namreč široka paleta športnih aktivnosti, igrišče za najmlajše, bogata gostinska ponudba, bari in možnost najema športnih rekvizitov.

Znotraj strateškega stebra upavljanje marin ima Adventura holding večinski lastniški delež še v družbi Nautički centar Liburnia, ki upravlja s suho marino na otoku Krk s skupno 350 suhimi privezi.

PODATKI O PODJETJU

Leto ustanovitve: 1992
Letni prihodki: 4+ milijone EUR
Število zaposlenih: 40+


Novice podjetja Marina Portorož:

Adventura holding kupila Marino Portorož

Adventura holding in njen partner pri nakupu, družba Glen, sta z družbo Terme Čatež podpisali kupoprodajno pogodbo za nakup Marine Portorož.

PREBERI VEČ